АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

СОЦИАЛНИТЕ РАБОТНИЦИ ЗАПОЧВАТ ЕФЕКТИВНИ СТАЧКИ

Снимка: БГНЕС
07.07.2015 / 14:08

В КТ "Подкрепа" трябва да се справят напрежението между служители и държава в Агенция "Социално подпомагане".

Работещите там не са доволни от условията на труд, от техниката, с която разполагат, и най-вече от заплащането, което получават за работата си, стана ясно на брифинг на президента на синдиката Димитър Манолов.

Точно заради това на 9 юли от 10 до 11 часа служителите на 20 дирекции на агенцията в цялата страна ще прекъснат работа като ефективна стачка.

Работещите искат на привлекат вниманието на МТСП, тъй като според тях то от много време си затваря очите и мълчи за проблемите им.

За да обясни проблема председателят на Съюза на административните служители към КТ "Подкрепа" Ефтим Боюклиев припомни, че в агенцията работят 4700 души, а средната заплата, която получават, е в размер на 644 лв.

"Тези работници потушават социалните напрежения. Циганите висят именно на техните глави. Кварталите на циганите са като джунгла, а нашите хора всеки ден трябва да влизат в тях", обясни Боюклиев.

Той се закани, че ако от социалното министерство не се захванат с проблемите в Агенция "Социално подпомагане" ще се стигне до масови оставки на цели отдели на агенцията.

news.bg

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев