АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ: МОСКОВ ОТТЕГЛЯ ПРОЕКТОЗАКОНА ЗА ПРИВАТИЗАЦИЯ НА БОЛНИЦИ

Снимка: Веселин Боришев/Клуб Z
01.07.2015 / 13:24

Тази сутрин здравният министър Петър Москов пред всички на председателски съвет пое ангажимент да изтегли този проектозакон, който предвижда приватизация на болници, за да търсим подкрепа във всички други сфери максимално да реформираме системата.

Това каза премиерът Бойко Борисов по време на блиц контрола в НС, предаде репортер на БГНЕС.

В рамките на няколко години с по милиарди се качват разходите в здравеопазването. Над 4 млрд. лева харчим като държава, към 8 млрд. влизат в системата за болници, огромни суми. Течовете в касата, пътеките в частните болници са предмет на тази реформа. В следващите дни ние ще дебатираме. Застъпвам това, което Москов заяви сутринта, че ще оттегли именно тази част, за да няма напрежение в другите сфери, добави Борисов.

Той припомни какви са заглавията по вестниците, че са свършили парите за лекарства на онкоболните и за др. болести и добави, че хората не са доволни към момента от това, което им се предлага като услуга в здравеопазването.

БГНЕС

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев