АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

СЕДМИЦАТА

Сливен, снимка: Агенция Сливен
09.02.2014 / 23:17

А, Бе, Ве; Бе, Се, Пе; Де, Пе, Се; Де, Се, Бе; Ре, Бе… И т.н.

С активизиране на политическите абревиатури, оглушителна шумотевица и тънки игри и боричкания помежду им бе белязана втората седмица от февруари.

И, разбира се, със специалното участие на ГЕРБ.

Които заплашиха, че ще сезират Европейската комисия за подслушванията, а също и за дискриминационното (според тях) разпределение на 500-те милиона от правителствения инвестиционен фонд за развитие на регионите. По този повод лидерът Бойко Борисов с типичния си месиански апломб заяви, че ще поиска среща с премиера Пламен Орешарски, като един същи спасител на общините и блюстител за справедливостта.

На подобни политически интермедии могат да реагират наистина само от Брюксел, където едва ли някой си спомня за срамните сцени с четенето на СРС-та с цел омаскаряване на горнооряховските лекари от трибуната на парламента, а също за скандалните записи „Мишо Бирата”, „Ало, Ваньо” и др. от ерата на управлението на ГЕРБ.

Що се отнася до разпределението на парите от фонда за общините, плачът на Борисов и сие е наистина смешен, предвид факта, че именно те изведоха до катастрофално изоставане цели райони от страната, изсипвайки рога на изобилието в най-големите градове и пренебрегвайки почти напълно малките и слаби общини и градчета, особено червените.

Намеренията за подаване на оплаквания до ЕК, освен за политическо поведение в стил „отличничката на класа докладва (и се докарва) на другарката учителка”, са и опит да се припишат на сегашното правителство ченгесарски трикове и прийоми, широко употребявани по времето на ГЕРБ.

През седмицата, впрочем, стана ясно, че в част от най-шумните операции на МВР тогава, като тази с ареста на Николай Цонев например, държавните силоваци са превишавали правата си и погазвали собствените си наредби. Същото се е случвало и с разрешенията за подслушване, установи разследване на прокуратурата. По което през тази седмица тя повдигна обвинения срещу ексминистър Цветанов и трима бивши шефове на СДОТО. По повод на обвиненията, че в хода на разследването самият Цветанов е бил подслушван, главният прокурор Цацаров отсече: „Никъде, нито в Закона за СРС, нито в Наказателно-процесуалния кодекс няма преходна и заключителна разпоредба, която да гласи – този закон не се прилага спрямо лицето Цветан Генчев Цветанов. Каквото за него, това и за другите”.

А откъде фигури като Борисов, Цветанов и още няколко дузини политически самозванци черпят самочувствието си на държавни ментори и месии, стоящи над закона, това е вече тънък въпрос. Чийто отговор вероятно се намира някъде из дебрите и архивите на бившите (а може би и настоящи?) тайни служби. Търгуващи безпардонно с националните ни интереси, каузи и ресурси на геополитическия пазар и световните фондови борси. Безогледно погубващи енергията, надеждите и интелекта нацията. Методично прогонващи нейния елит.

И превърнали държавата ни в територия.

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев