АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ФИРМА "АРМИД": ГОРДЕЕМ СЕ С ИДЕИТЕ И КАЧЕСТВОТО, КОИТО ПРЕДЛАГАМЕ

Цветан Вълев с дъщеря си Ани Вълева - част от екипа на фирма "Армид"
19.01.2014 / 17:04

Вече седем години сливенската фирма „Армид” предлага на своите клиенти оригинални решения, свързани с всичко в каменоделството - от надгробни паметници и паметни плочи до цялостни интериорни и екстериорни решения за частни и обществени сгради.

Запазена марка за „Армид” са оригиналността на предлаганите решения и високото качество на изпълнение и на вложените материали.

- През зимата приемаме поръчки предимно за работа във вътрешни, затворени помещения. Но не отказваме и работа навън, като се съобразяваме с атмосферните условия и вида на работата - разказва ни управителят на фирмата Цветан Вълев. - За целта използваме специални добавки, които подобряват качеството на свързващите материали. Работим с добавките на фирма „Изомат”, това гарантира качественото изпълнение.

- Предлагате интересни решения за подобряване на интериора, изработвате камини, вътрешни облицовки… Разкажете за това.

- Всичко това става с поръчка от страна на клиентите, включително и изборът на материала. Но пак подчертавам, че е добре през зимата да се работи в затворени помещения. Изработваме всичко, което е свързано с обработката на скално-облицовъчни материали: камини, стълбища, плотове за кухни, бани, настилки, облицовки на стени. Осъществяваме и цялостно довършително строителство.

- Всъщност с камъка внасяте топлина в интериора на дома?

- Точно така. Хората, които ползват услугите ни, получават много интересни интериорни решения, внасящи уют и топлота. Интересно е, че те стават все повече. Погледнато реално, един такъв акцент в дома - с камък, въздейства винаги позитивно. Заедно с това осъществяваме и търговия със скално-облицовъчни материали.

- Камините винаги са били актуални и предпочитани за уюта на един дом.

- Да, но те стават все по-модерни, нямат нищо общо с традиционния тип иззидана камина. Сега всичко става на базата на готови горивни камери, които само се „обличат” с горен и долен плот от съответния материал, на който се спрат клиентите. Това може да бъдат варовици или гранити, които са по-скъпи, но са за предпочитане.

- Винаги ли се придържате към най-актуалните тенденции?

- Разбира се! Това е задължително. Ние винаги предлагаме най-доброто, но все пак решението винаги е на клиента. Разполагаме с каталози на френски и италиански проекти за камини, запознаваме клиентите с различни идеи. Но нашата задача е преди всичко да направим това, което той желае.

- Дейността ви е свързана и с екстериора на сградите. Работите по дизайна на градини, дворове…

- Да! Обикновено това се работи през по-топлите месеци на годината. Всичко е свързано с предварително съгласуване. Не може нещо да се почне, без да бъде добре обмислено и обсъдено. Цялостният проект - фасада, дворна настилка, ограда трябва да бъде добре съгласуван, преди да пристъпим към изпълнение. Опитваме се да внесем малко по-нестандартни решения, защото все пак новите неща, които навлязоха, като силиконови мазилки, баумити, в съчетание с камъка дават нещо по-оригинално и по-добро. Все пак малко хора могат да си позволят цялостно облицоване на къщите си. Но който го иска – получава нещо наистина много добро! Нашата дейност по облицовките е по-скоро строително-монтажна, не като в миналото. Вече се работи с модерни технологии.

- С какъв екип работите?

- С много добър екип от професионалисти! Като специалисти те се обучават години наред.

- Как може клиентите да се запознаят предварително с вашата работа?

- Имаме много каталози, снимков материал, можем да ги заведем и на място, за да видят със собствените си очи наши завършени обекти. Да се убедят лично във възможностите ни.

- От колко години се занимавате с тази дейност?

- Откакто е регистрирана фирмата, вече повече от 7 години.

- Бихте ли посочили някои от обектите си?

- Те са много. Чешмичката, посветена на Дамян Дамянов до V-то СОУ по проект на Кунчо Кунчев и възложител Общината. През декември направихме и чешма в центъра на село Ковачите.

- Проявявате гъвкавост спрямо клиентите си при заплащането, предвид на кризата, нали?

- Когато постъпва поръчка, ние никога не искаме веднага да бъде платена на 100%. Обикновено първоначално се заплаща около 1/2 или 1/3 от общата сума. А когато сме готови, се извършва доплащането. Доста от клиентите ни не знаят и не подозират, че много от нещата, които правим, са за наша сметка. Например броят на буквите при паметниците. А при изработка на стъпала - колко метра е пастата. Никога не издребняваме, често правим неща в полза за клиента или за наша сметка. Но със сигурност никога не бихме ощетили клиентите си. Все пак, живеем в един град и знаем какви са възможностите на хората.

- Как може да бъдете открити за поръчки?

- Ние сме обявили телефоните си на вашия сайт. Можем да бъдем открити и в нашата работилница, която се намира на „Бургаско шосе” 18 . Там винаги се работи от 8.00 до 17.00 ч., включително и през почивните дни.

-Безспорно има нелоялна конкуренция в този бранш, с която се сблъсквате. Как се отнасяте към нея?

- Това е нещо много непочтено, трудно и непреодолимо. Не можем да се борим с „вятърни мелници”. Опитваме се да намерим добър тон с колегите, да влезем в общ ритъм, но не винаги получава или се натъкваме на мълчалив отказ.

- Има ли случаи, в които е открадната ваша идея, след като сте я изпълнили?

- Много пъти! Натъквали сме се дори на публикувани наши фотоси, на наши изработки от името на фирма, която ги представя за свои. Но в България авторските права, както и други права, не се зачитат.

- Членувате в Съюза на каменоделците в България...

- Да, членове сме на този съюз. Както и съответно сме положили изпитите за майсторски свидетелства. Членуване и в Камарата на занаятчиите. Това, което трябва като изискване за нормална дейност, ние сме го спазили.

- Има ли нещо, което е особено ценно за вас от всичко, което сте изработили?

- Паметната плоча пред паметника на Хаджи Димитър! Тя е изработена с много любов. Като истински сливналии, се гордеем с нея. Много професионализъм вложихме и в изработката на плочата върху гроба на двамата братя - св. Илия и св. Димитър в манастира Чинтуловския манастир, за който се смята, че е лековит.

Офисът на фирма „Армид” ЕООД се намира на ул. „Сергей Румянцев” 4а срещу входа на Новоселски гробища.

Телефоните за връзка са:

044 66-80-13; 044 66 73 67; 0878 52 63 74; 0895 61 90 74.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев