АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ФИРМА "АРМИД" С НОВА УСЛУГА - ТРАУРЕН КЕТЪРИНГ

новата услуга - траурен кетъринг
01.12.2013 / 21:53

- С какво може да се похвали фирма „Армид” през изминалия месец?

Калинка Вълева:

- От всички поръчки, които имаме, най-важното е, че изпълнихме едно желание на Общината - да подменим паметната плоча в градинката пред паметника на Хаджи Димитър, която, както разбрахме, е била открадната преди време. Това е визитната картичка на паметника - символ на града ни! Доволни сме, че Община Сливен се обърна точно към нас - значи оценяват по достойнство нашата работа. Може би имат добър поглед над нашата дейност. Не беше много лесно да изберем материала, понеже Общината имаше претенции да прилича на предишната плоча, както и по отношение на избора на самия шрифт - да бъде като автентичния. И в крайна сметка всичко това беше одобрено от експертите на Общината. Хареса се и на сливенската общественост.

- Колко време ви отне изработката на тази плоча?

- Времето не беше много. Ние работим бързо, спазваме срокове. Но изборът ни отне доста време - на материала, шрифта и оцветяването - също. Все пак трябва да се съобразяваме с изискванията при поръчката.

- Това наистина е голяма чест за фирмата ви. Тази плоча остава за идните поколения. А кога бе поставена?

- Точно в навечерието на празника на Сливен - Димитровден. Нека хората възприемат това като подарък, дар за сливенската общественост. Дано остане за вечни времена паметната плоча и никой да не си я „хареса”. Тя е изработена с много любов и уважение.

- Вие развивате многопосочна дейност. Отмина Архангелова задушница. Отново фирма „Армид” се прояви като новатор - замислихте нещо интересно и го осъществихте точно на този свят ден.

Ани Вълева:

- Новото, с което можем да се похвалим е, че въведохме нова услуга – траурен кетъринг. „Вдигнахме летвата”, млади хора сме и търсим нови полета за изява. Решихме да го направим не случайно за пръв път точно на Архангелова задушница. По този начин представихме новата дейност, с която ще се занимаваме. Направихме презентация, реклама на живо на този тип услуги и запознахме хората, посетили Новоселските гробища с кетъринга. Имаше доста хора не само от Сливен, а от различни краища на страната и чужбина, дошли да споменат своите починали близки.

- Как се зароди идеята за траурен кетърнг? Звучи наистина малко нетрадиционно.

- Направихме го, защото в нашия град няма такава услуга. Идеята ни като цяло е да научим хората, нашите клиенти да правят панихиди за своите близки по християнски начин, както е отредено според православните християнски традиции. Това, което предлагаме, е съобразено с тях. Придържаме се към християнството, а не към суеверия и поверия. Житото е приготвено така, както трябва да бъде, погачите са с кръстове и печат /просфора/. Ние показахме нагледно как трябва да изглежда един помен на мъртвите, как всичко трябва да бъде подредено и направено. Ние решихме точно за това да създадем този кетъринг, който е съборазен с християнските традиции и всичко е естетически издържано и отговаря на санитарно-хигенните норми. Получихме прекрасни отзиви от хората за това, което им предложихме. Всеобщото мнение е, че всичко е не само красиво и добре аранжирано, но с отлични вкусови качества. Фирма „Армид” работи в партньорство с друга фирма - „Миросимо”. Предложихме траурни ритуални погачи за пръв път в нашия град. С молитва сме пристъпили към всичко, преди да бъде подготвено. Направихме всичко безплатно, нарекохме го за Бог да прости наши покойници.

- Клиентите могат да ползват траурния кетъринг по различни поводи, не само за Задушница, а и при възпоменания. Как може да ползват вашите услуги хората? И какво може да им предложите освен това, което видяхме на Новоселските гробища?

- Ние раздадохме свои визитки. Можете да се свържете или в офиса ни, както и по телефона. Кетърингът е подвижен, където пожелае клиентът. Отиваме на място - може вкъщи, в заведение, на открито, на гробищата. Приготвяме всичко, каквото пожелае клиентът: погачи, пити, жито, сладкиши, раздавки. Освен това подготвяме и венци, предлагаме и свещи. Нещата ще могат да се избират по каталог, има постно и месно меню. Цените са достъпни и ние ги съобразяваме с възможностите на клиентите. Ще има всичко, каквото пожелаят - вино, друг вид алкохол. От сладките неща сме се спрели на мъфини и капкейкове, имаме 30 разновидности.

- С какъв капацитет разполагате, колко раздавки може да направите- 100, 200, колко хора да обслужите? Има ли някакви ограничения?

- Нямаме никакви ограничения. Видяхте, че на Задушница, раздадохме на стотици хора. Изискването от наша страна е минимум 2-3 дни преди помена да уговорим поръчките.

- Видяхме специална шатра. Може ли да се ползва по заявка?

- Да. Предлагаме тази специална траурна шатра, която е ветроустойчива и водоустойчива, със защита от ултравиолетови лъчи. Подходяща е за различните метеорологични условия.

- От всичко казано излиза, че клиентът няма ангажименти за нищо, ако реши да ползва вашите услуги.

- Да, абсолютно за нищо няма грижа. Имаме специална украса, цветя, покривки, таблички, салфетки - всичко необходимо за един помен. Ваш ангажимент е единствено да се свържете с нас, да кажете какво желаете и то ще бъде изпълнено.

Траурният кетъринг е отправна точка към нови партньорства на фирма „Армид”.

Искаме да споделим, че почитта към мъртвите открива в нас един много важен аспект от духовния ни живот.

Още снимки от новината

обновената плоча на паметника на Хаджи Димитър

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев