АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРЕДВИЖДА СЕ ИЗГРАЖДАНЕ НА СТЕНА ЗА КАТЕРЕНЕ В СПОРТНА ЗАЛА „АСЕНОВЕЦ“

Спортна зала „Асеновец“
13.08.2019 / 18:47

Предвижда се изграждане на стена за катерене в спортна зала „Асеновец“. Това стана ясно след като кметът Стефан Радев направи инспекция на ремонта на комплекса. При проверката той установи, че дейностите вървят по график. Ремонтът стартира на 22 април, като предвиденият срок за неговото финализиране е 205 календарни дни.

„Асеновец“ разполага със зали по бокс и волейбол, които ще бъдат изцяло обновени, като в залата по волейбол ще могат де се провеждат тренировки по тенис на корт на закрито. Външните стени ще бъдат топлоизолирани. Поставя се хидро и топлоизолация на покрива, ламаринена обшивка и гръмоотвод. Вътрешната отоплителна система ще бъде подменена. Залата ще разполага и с вградена система за климатизация и вентилация, както и соларна система за битово горещо водоснабдяване. Предвижда се подовата настилка да бъде от винил. Ще бъдат ремонтирани и вътрешните помещения със санитарни възли. Средствата за цялостното обновяване на залата са осигурени от българското правителство.

Залата не е ремонтираната от построяването й през 1971 година. От началото на мандата ръководството на общината работи в подкрепа на сливенския спорт и ремонтните дейности са част от политиката на кмета Стефан Радев за осигуряване на по-добри условия за спортистите и техните треньори.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев